Calitate

Franchini Acciai oferă o gamă amplă de produse forjate de înaltă calitate şi soluţii inovative cu înalt conţinut tehnologic. Începând cu 1992, compania a adoptat un Sistem de Management Calitate conform cu normativele ISO 9001:2015 (DNV-GL). Începând cu 2011 a obţinut şi certicarea ASME secţiunea III NCA 3800 (organizarea materialelor).

Laborator, verificare şi inspecţii

Pentru a garanta nivele înalte de calitate, personalul înalt calificat execută controale distructive şi nedistructive asupra produselor, cu sprijinul unui echipament de ultimă generaţie.


CONTROALE DISTRUCTIVE

Controalele distructive se efectuează în laboratorul intern, unde se pot realiza testări mecanice, examene metalografice şi analize chimice.

CONTROALE NEDISTRUCTIVE

  • Inspecţii vizuale;

  • Inspecţii dimensiuni;

  • UT/ testare cu ultrasunete (fie manual, fie automat);

  • MT/ testare cu particule magnetice;

  • PT/ Testare cu lichide penetrante.

TESTUL DE STABILITATE ROTATIVĂ LA CALD
Firma Franchini Acciai a fost printre primele companii care s-au dotat, acum 15 ani, cu maşini - utilaje avansate tehnologic pentru efectuarea testelor de stabilitate rotativă la cald asupra rotorilor care urmează să fie folosiţi în turbine cu abur sau gaz.

Testul prevede verificarea stabilităţii rotative în timpul unui ciclu termic la temperaturi ridicate. Pe durata executării testării, are loc controlarea computerizată a temperaturilor şi înregistrarea dimensiunilor.

Cu ajutorul a 2 maşini de stabilitate, Franchini Acciai poate gestiona rotori cu o greutate maximă de 40 t.

Avem în plan achiziţionarea unei noi maşini pentru rotori care ajung până la 80 t.